Select Page

Apabila anak berusia 4 tahun ke atas, ibu bapa mula memikirkan tadika ataupun pra sekolah terbaik untuk mendaftar anak-anak. Pening ibu ayah memikirkan pra sekolah mana yang terbaik dan sesuai untuk anak-anak kan?y Jum kita lihat 5 tadika atau pra sekolah terbaik di Malaysia yang boleh dijadikan rujukan untuk mak ayah.

.

Berikut merupakan 5 tadika atau pra sekolah terbaik di Malaysia:

1. Genius Aulad

Membawa prinsip-prinsip Islam dan penekanan Bahasa Inggeris merupakan konsep dan prinsip untuk Genius Aulad. Genius Aulad mempunyai lebih 53 pusat cawangan di seluruh Malaysia iaitu, Kuala Lumpur, Selangor, Seremban, Melaka, Johor, Perak, Kedah, Kelantan dan juga Pualau Pinang. Genius Aulad ingin terus berkembang dan membuka lebih banyak cawangannya  melalui idea-idea yang inovatif kemudahan, peningkatan dalam pedagogi yang berterusan dan juga pendekatan yang bersemangat pendidikan dan pembangunan kanak-kanak.

.

2. Briany Brunch

Melahirkan generasi baru Islam yang dinamik dengan Al-Quran dan juga Hadis sebagai panduan sebenar hidup mereka dan juga fasih bertutur dalam Bahasa Inggeris merupakan misi utama Brainy Brunch International Montessori. Usaha para ibu bapa, guru-guru dan ahli KOMUNITI dalam memberi kuasa kepada pelajar untuk membangunkan, melalui pendidikan, pengetahuan, kemahiran dna nilai-nilai yang diperlukan bagi mencipta kehidupan yang lebih baik akan diselaraskan.

.

3. Little Caliph

Siapa saja yang tidak pernah dengar nama Little Calliph kan? Program Khalifag Little atau (TLCP) merupakan satu program pra sekolah Islam-English-Creative yang akan membantu kanka-kanak ini bagi merealisasikan  rohani, kognitif dan juga potensi terbaik sosio-emosi dan fizikal kanak-kanak.

Children, Kindergarten, Fun, Enjoying, Colors, Tunnel

.

4. Krista Kindergarten

Mempunyai pengalaman dalam mengendalikan tadika atau industry awal kanka-kanak di Malaysia dan juga pusat penjagaan kanak-kanak yang beroperasi di seluruh Malaysia menjadikan Krista Education Sdn Bhd sebagai rangkaian tadika terbesar di rantau ini. Krista Kindergarten menawarkan kanak-kanak bermacam-macam program yang holistic yang berkualiti tinggi. Ibu bapa jangan risau jika menghantar anak-anak ke sini ya.

Baca Juga: Kesilapan ibu ayah Dalam Membesarkan Anak

5. Children Islamic Centre (CIC)

Misi utama bagi tadika ini ialah untuk membangunkan pemimpim-pemimpim muda, ia telah membantu Children Islamic Centre atau CIC berkembang menjadi sebuah institusi pembelajaran kanak-kanak yang bertaraf dunia CIC akan memastikan setiap kanak-kanak akan disediakan dengan kemahiran yang diperlukan untuk Berjaya

.

Antara perkara yang perlu dititk beratkan oleh ibu bapa dalam pemilihan pra sekolah untuk anak-anak ialah:

1. Modul pembelajaran

2. Tempoh masa pembelajaran

3. Yuran tahunan dan bulanan

4. Lokasi

5. Aktiviti kokurikulum

SUmber: Asian Parents

.

.